NAC verliest zaterdag 2 maart 2013 met 1-2 van Heerenveen. foto Peter Visser

NAC laat Heerenveen met punten ontsnappen

BREDA - Als de eerste helft en de eerste vijf minuten na rust maatgevend waren voor NAC-Heerenveen, was het simpel. Dan had NAC met ruime cijfers gewonnen. Helaas was de werkelijkheid anders. Het werd 1-2.

NAC ging na de 1-0 van Gudelj achterover leunen, liet Heerenveen het initiatief overnemen en kreeg daardoor de deksel op de neus. De Friezen bleken na een gemiste strafschop van Finnbogason uiterst efficiƫnt. De topschutter van Heerenveen prikte er in de laatste tien minuten twee in, waardoor Van Basten de tweede uitoverwinning van het seizoen op zijn lijstje erbij mocht schrijven.

Terwijl het dus zo mooi had kunnen zijn. NAC was de eerste 45 minuten heer en meester en liet Heerenveen op geen enkele manier in het spel komen. Met vlotte combinaties zette de thuisploeg meerdere malen een speler vrij voor het doel.

Lurling toonde aan dat hij ook komend seizoen van grote waarde kan zijn. Handig kappend en draaiend creƫerde hij kans op kans. Alleen dat laatste tikkie lukte dus niet. Tot zijn eigen frustratie. Ook lichtgewicht Hooi liet zien in vorm te zijn. Na een omzetting van Gudelj senior kwam hij vanaf rechts. Zijn pegel vanaf links op de paal, kon ook Lurling niet afrdrukken.

Na afloop was er door beide coaches weinig aan toe te voegen. Voor NAC is het nu zaak de komende wedstrijden punten te pakken. Eerste kans? Aanstaande vrijdag, op bezoek bij oud-NAC-coach Robert Maaskant, in Groningen.