hulp bij belastingaangifte stadskantoor foto
hulp bij belastingaangifte stadskantoor foto

Duizend keer hulp bij belastingaangifte in stadskantoor

Algemeen

BREDA - Er is veel belangstelling voor hulp bij belastingaangifte die wordt aangeboden door de Belastingdienst. Dagelijks worden er in de hal van het stadskantoor zo’n 200 aangiftes ingevuld door de Belastingdienst en de studenten van Fontys Eindhoven.

De studenten zijn pas een week bezig en hebben nu al meer dan duizend mensen geholpen bij hun aangifte. “Het is echt een chaos hier”, roept een vrouw die bij de balie voor de aangiftes staat. “Ik heb een afspraak om één uur gemaakt, maar moet nu waarschijnlijk anderhalf uur wachten tot ik word geholpen. En de aangifte is niet eens voor mijzelf, maar voor mijn moeder.”

Vrijdag kwamen de hulpdiensten van de belastingaangifte mensen te kort. “Er hebben zich vanmorgen twee studenten afgemeld, dat kunnen we eigenlijk niet hebben”, vertelt een medewerker van de Belastingdienst. “Het is echt ontzettend druk, en we hebben nog twee weken.”

De meeste mensen die hulp nodig hebben, komen met vragen over hun ziektekosten. “Tandartskosten, doktersafspraken, etc. Dat komt het vaakst voor. Het zijn vaak Bredanaars die maar weinig Nederlands praten die daarmee komen. Wij helpen hen dan met de aangifte. Daar zijn ze ons naderhand erg dankbaar voor”, aldus de medewerker.

Ook mensen mensen met een laag inkomen weten de weg naar het stadskantoor te vinden. “Zij hebben meestal geen computer thuis, dus is dit eigenlijk de enige oplossing”, vertelt de hulpverlener.

De opgewonden vrouw bij de balie is inmiddels gaan zitten. “Ik was het identiteitsbewijs van mijn moeder vergeten, dus die moet zij nu maar komen brengen. Hopelijk laten ze mij hier niet al te lang wachten, ik was er al ruim op tijd.”