Jumbo opent een nieuw concept in Breda: de eerste Foodmarkt van Nederland, 6000 vierkante meter groot. foto Wijnand Nijs
Jumbo opent een nieuw concept in Breda: de eerste Foodmarkt van Nederland, 6000 vierkante meter groot. foto Wijnand Nijs

Jumbo Foodmarkt en Stada Stores nu officieel open

Economie

STEENAKKER - Ballonnen, gele snippers en een drumband. In aanwezigheid van Jumbo-familie Van Eerd, van Stada Stores eigenaar Joep de Jong en van burgemeester Van der Velden is woensdagmorgen het nieuwe winkelcentrum Stada Stores geopend.

Terwijl binnen de familie Van Eerd de ruim 400 medewerkers van de Jumbo Foodmarkt toespreekt, staan buiten al enkele tientallen klanten te wachten tot de winkel opent. Daarmee zijn ze de eersten die letterlijk mogen proeven van deze nieuwe formule.

Want dat is het. Nog nergens anders in Nederland heeft het familiebedrijf een dergelijke winkel geopend. Alles is er anders, sushi wordt er bereid door chefs, net als pizza en ook oer-Hollandse gerechten. “Dat kun je naar keuze thuis opeten, of afrekenen bij de kassa bij het Foodmarkt Café en het daar opeten”, vertelt Colette Cloosterman-Van Eerd.

Nadat de ballonnen de lucht ingegaan zijn en de snippers door de hal zijn gevlogen, is het de beurt aan de consumenten. "Dat is natuurlijk heel erg spannend", weet Cloosterman-Van Eerd. "Gaan zij het zo oppikken als wij het bedoeld hebben? Ik heb daar wel een goed gevoel over, maar het zal soms best even wennen zijn."

Naast de zesduizend vierkante meter supermarkt, bevat het winkelcentrum ook de meeste winkels die eerder in De Lunet zaten, zoals Toys XL en Wilmo.