foto Camiel Weterings
foto Camiel Weterings

‘Examen Nederlands was redelijk simpel’

Algemeen

BREDA - Tijdens de eindexamens 2013 spreekt BredaVandaag.nl dagelijks een leerling die een van de examens van deze dag heeft gemaakt. Vandaag: Camiel Weterings (16 jaar), Markenhage College over het eindexamen Nederlands, Havo.

- Hoe ging het?
“Ik vond het examen redelijk simpel. Het was goed te doen en niet te moeilijk. De tekst ging over Bioindustrie en dat dat slecht is voor dieren en welzijn. We moesten bij de tweede examentekst een samenvatting schrijven, maar ook dat vond ik erg makkelijk. De vragen bij allebei de teksten vond ik wel moeilijker.”

- Had je goed geleerd?
“Ik heb niet geleerd voor de examens. Ik heb een keer op school een oefen examen gemaakt. En we hebben nog meer geoefend in de les. Ik vond het belangrijker om mijn aandacht te vestigen op scheikunde, wiskunde en biologie. Bij Nederlands vond ik dat niet nodig.”

- Wat vond je de lastigste opgave en waarom?
“In de tekst stond een vraag met ‘Wat is de hoofdgedachte van de tekst’? Daarbij waren meerdere antwoorden mogelijk, dus daar ik heb maar gegokt.”

- Was het wat je verwacht had? Of zijn er redenen om een klacht in te dienen?
“Het was wel moeilijker dan ik verwacht had maar ik vond het examen vrij simpel. Het is voor mij niet nodig om een klacht in te dienen.”

- Wat denk je dat je gehaald hebt?
“Ik denk dat ik rond de 6 en 6.5 zit.”

- Wat is je volgende examen?
“Mijn volgende examen is wiskunde.”