Afbeelding

Breda ruimt fietsen voor archeologisch onderzoek

Cultuur

CENTRUM - Breda en ProRail gaan donderdag 13 juni fietsen en fietsrekken bij het station in Breda verwijderen. Deze fietsruimactie is nodig omdat er bodemonderzoek wordt gedaan als voorbereiding op het archeologisch onderzoek dat deze zomer wordt uitgevoerd.

Fietsen en fietsrekken die voor dit onderzoek in de weg staan worden op 13 juni verwijderd en naar een tijdelijke stalling in de Spoorstraat verplaatst. Ze komen bij de tijdelijke stalling op de parkeerplaats van Q-park voorbij het Apollo Hotel, in de Spoorstraat. Het gaat om de fietsen en stallingen Stationsplein, Stationsweg en het voorplein rond het kantoorgebouw van het NS station. Volgens de gemeente wordt dit ook ter plaatse aangegeven.

De rekken komen een dag later weer terug. De verwijderde fietsen blijven vier weken staan in de tijdelijke stalling op de parkeerplaats van Q-park. Fietsen waarvan de sloten op 13 juni zijn doorgeknipt en die niet meer op slot staan worden opgeslagen in het Fietsdepot aan de Riethil 3-5 in Breda. Ophalen van fietsen bij het fietsdepot kan vanaf 17 juli tegen betaling van 25 euro en als het eigendom van de fiets aangetoond kan worden. Eigenaren hebben hiervoor 13 weken de tijd.