Logo bredavandaag.nl
Kruispunt Graaf Hendrik III-laan en de Piet Heynlaan. foto Wijnand Nijs
Kruispunt Graaf Hendrik III-laan en de Piet Heynlaan. foto Wijnand Nijs
wegwerkzaamheden

Graaf Hendrik III Laan tijdelijk afgesloten

HEUVEL - Vanwege het opnieuw asfalteren van de weg zal de Graaf Hendrik III Laan vanaf maandag 22 juli gedeeltelijk zijn afgesloten. Het gaat hierbij om het gedeelte tussen het Graaf Hendrik III Plein, de Piet Heynlaan en de Graaf Engelbertlaan. De werkzaamheden zijn bedoeld om asfalt te vervangen aswel nieuwe lichtmasten te installeren.


De bestaande kruisingen kunnen namelijk leiden tot onveilige situaties. De wachttijd voor mensen die willen oversteken is te lang. Hierdoor heeft het doorgaand verkeer soms de neiging om bij lange wachttijden over de linksafstroken het rechtdoorgaand verkeer te passeren. Om aan deze waanzin een einde te maken wordt de Graaf Hendrik III Laan op dit gedeelte in beide richtingen van twee rijstroken versmald tot één rijstrook.

De werkzaamheden zullen in twee fases worden verricht. In de eerste periode zal de westelijke rijbaan richting Ginneken zijn afgesloten. Van maandag 22 juli tot maandag 1 augustus zal het verkeer worden omgeleid via de Julianalaan en Mastbosstraat. Tijdens de tweede fase zal de oostelijke rijbaan vanuit Ginneken richting het centrum dicht zijn. Ook hier wordt het verkeer omgeleid via Julianalaan en Mastbosstraat. De werkzaamheden hier duren tot 11 augustus.

Tijdens de drie weken van werkzaamheden rijden de buslijnen Veolia nummer 4 en 5 niet via de Graaf Hendrik III Laan en de Langendijk, maar over de Julianalaan. Daardoor komen de haltes op de Graaf Hendrik III Laan en Langendijk te vervallen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief