foto Nicole van Gool
foto Nicole van Gool

Stroomstoring Station Breda duurt voort, inchecken onmogelijk

Algemeen

BREDA - De stroomstoring op Station Breda duurt voort. Daardoor is er geen stroom in de winkels, is het onmogelijk om in of uit te checken, te pinnen of een kaartje te kopen. De treinen rijden wel volgens normale dienstregeling. De conducteurs op de treinen die vanuit Breda vertrekken zijn ingelicht en het is tijdelijk toegestaan om zonder geldig vervoersbewijs te reizen.

Gisteravond ging er een hoofdschakelaar van netwerkbeheerder Enexis stuk, wat er voor zorgde dat de stroom rondom het station en in verschillende Bredase wijken uitviel. De stroomstoring in de wijken is inmiddels verholpen, maar het station ondervindt daar nog steeds last van. Volgens een woordvoerder van Enexis komt dit doordat station Breda is aangesloten op een eigen stroomkabel van NS. Deze is kapot gegaan.

Zowel NS als Enexis, die nu samenwerken op het probleem op te lossen, weten nog niet wanneer de storing is opgelost. Een NS-woordvoerster verwacht dat alles tegen het einde van de middag weer normaal functioneert, maar houdt een slag om de arm. “Bij dit soort dingen is dat nooit met zekerheid te zeggen. We zijn daarom nu ook bezig met het plaatsen van mobiele incheckpalen, zodat mensen in ieder geval kunnen in- en uitchecken. Vooral dat laatste is belangrijk.”