NAC verliest met 1-0 van Feyenoord door een doelpunt dat alleen de grensrechter zag. foto Peter Visser
NAC verliest met 1-0 van Feyenoord door een doelpunt dat alleen de grensrechter zag. foto Peter Visser

Pellè legt extra druk op NAC-NEC

NAC

ROTTERDAM - Het naar succes zoekende Feyenoord bleek een maatje te groot voor het eveneens deze competitie moeizaam gestarte NAC. In de Kuip beslechtte Pellè het duel met drie goals, waarvan twee kort voor rust.

De zege werd in Rotterdam groots gevierd, na drie - met Europa meegeteld vier - nederlagen op rij. Dat NAC na de 3-0 nog relatief eenvoudig tegenscoorde via Suk, mocht de Rotterdamse pret niet drukken.

Voor NAC komt nu ook de tijd om punten te pakken. Misschien niet tegen ploegen als Feyenoord, die in goeden doen altijd een klasse beter zijn, maar wel tegen tegenstanders als van aanstaande vrijdag: NEC. De puntenloze tocht naar Feyenoord zet deze wedstrijd verder onder druk.

NEC kent eveneens een dramatische start. Voor de Nijmeegse suikeroom Boekhoorn al aanleiding de trainer te (laten) ontslaan. Dat leverde thuis tegen RKC het eerste puntje van het seizoen op. Daarmee staan NEC en NAC gelijk: één punt uit vier en gebroederlijk onderaan. Daarna wachten Roda (uit) en het weerzien met Gudelj juniors AZ (thuis).

Senior heeft vier dagen om zijn team nogmaals op scherp te zetten.