Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Belastingdienst legt beslag op inboedel café

Politie

BREDA - De belastingdienst heeft donderdag beslaggelegd op de inboedel van een café-restaurant in Breda. Aanleiding was een belastingschuld. Dat laat de gemeente weten na een integrale handhavingsactie samen met politie, voedsel- en warenautoriteit en Belastingdienst.

Donderdag werden er 17 panden bezocht, waaronder zeven horecagelegenheden, vier bedrijfspanden, vier winkels en twee woonhuizen. Hierbij zijn enkele zaken aangetroffen waartegen is en wordt opgetreden. De actie is rustig verlopen, aldus de gemeente.

Bij twee horecagelegenheden stonden in totaal vier medewerkers niet op de loonlijst. Verder scande de Belastingdienst in het centrum van Breda autokentekens op openstaande
belastingschulden. Op basis hiervan namen zij zes personenauto’s in beslag en werd in totaal zo’n € 8.000,- geïnd aan openstaande vorderingen.

Bij twee horecagelegenheden en een autobedrijf bleken de milieumeldingen niet in orde. De gemeente verplicht de bedrijven om deze meldingen alsnog te maken. Een autobedrijf sloeg gevaarlijke stoffen onbeschermd op en kreeg hiervoor een waarschuwing.

In een horecapand werd een kelder als kantoor gebruikt. De gemeente gaat nader onderzoeken of de kelder aan de eisen voor een kantoorruimte voldoet. Bij een vishandel en cateringbedrijf ontbraken goede vetafscheidingen. Ook bleek de administratie van de vishandel niet op orde. De Belastingdienst start een onderzoek naar de belastingaangiftes van het bedrijf. Verder werd in het pand koolmonoxide gemeten, waarop de geiser onklaar werd gemaakt.

Bij twee horecagelegenheden ontbraken de juiste blusmiddelen en bleken de koelinstallaties niet in orde. Bovendien constateerde de voedsel- en warenautoriteit in drie horecazaken overtredingen op het gebied van hygiëne, zoals het bewaren van voedingsmiddelen op een te hoge of lage temperatuur.
Eén van de horecazaken krijgt hiervoor een boete, de andere twee een officiële waarschuwing.

Verder werden twee woonhuizen bezocht. In de eerste woning bleek één van de ingeschreven bewoners niet in het pand te wonen. Een andere bewoner bleek nog een boete van € 2.000,- open te hebben staan. In het tweede woonhuis werd niet voldaan aan de eisen voor kamerverhuur. De gemeente gaat dit nader onderzoeken.