Logo bredavandaag.nl
Buurthuis Geeren Zuid, maart 2013. foto Hinke Rutten
Buurthuis Geeren Zuid, maart 2013. foto Hinke Rutten

Brede school Geeren-Zuid op Rietveldplein

BREDA - De gemeente Breda zet het plan voor een Brede School in Geeren-Zuid door. Hart van deze brede school, die uit meerdere locaties bestaat, wordt de nieuwbouw van basisschool De Fontein. De bouw van de school moet april 2015 beginnen op het terrein aan de Hendrik Berlagestraat en het Gerrit Rietveldplein.


Om de bouw te kunnen realiseren ruilt de gemeente hiervoor grond met AlleeWonen, omdat de grond aan de Hendrik Berlagestraat is grotendeels in eigendom van die woningcorporatie is. Het gaat om grond ten noorden van de Rombout Keldermansstraat, waar AlleeWonen dan 14 grondgebonden woningen wil realiseren. Voor beide locaties wordt een bestemmingsplan opgesteld.

De nieuwe brede school bestaat uit meerdere locaties, die volgens de gemeente op die manier Geeren-Zuid een nieuwe impuls moeten geven. Dat is de conclusie van een haalbaarheidsonderzoek van de Gemeente Breda en basisschool de Fontein. De basisschool krijgt een nieuw, kleinschalig schoolgebouw aan de Hendrik Berlagestraat.

“Pluspunt aan deze plek is de ligging dichtbij het buurtcentrum en andere voorzieningen, wat onderlinge samenwerking makkelijker maakt.” In het nieuwe schoolgebouw komen negen groepsruimtes en één speellokaal. In 2012 concludeerden de verschillende partijen dat het gebouw van De Fontein niet meer voldeed en dat nieuwbouw noodzakelijk is.

“Door intensieve samenwerking met bestaande voorzieningen in de buurt, zoals het Buurthuis Geeren-Zuid, Gerrit Rietveldcomplex en de kinderopvang, wordt een gezamenlijk netwerk in de wijk gevormd”, aldus de gemeente.

In Geeren-Zuid is de realisatie van een brede school onderdeel van het programma Wijkontwikkeling. Binnen dit programma krijgt de buurt ook in de toekomst een extra impuls, zodat Geeren-Zuid aantrekkelijk blijft voor de huidige bewoners en aantrekkelijk wordt voor nieuwe bewoners.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief