Afbeelding

SP: Fietspaden in deze stad kunnen zoveel beter

Politiek

BREDA - De lokale SP-fractie in Nassaustad heeft haar zorgen geuit over de staat van de fietspaden. De socialistische partij zegt veel berichten binnen te krijgen van bezorgde burgers over scheuren, gaten en losliggende tegels. Ook de Fietsersbond en diverse wijk- en dorpsraden signaleren dit probleem.

De SP wil nu bij monde van Joyce van der Sanden weten hoeveel geld er eigenlijk wordt vrijgemaakt voor het onderhouden van fietspaden. Hierbij is de partij vooral geïnteresseerd in het verschil met voorgaande jaren. Ook wil de SP graag het aantal fietsongevallen dat veroorzaakt is door slecht onderhoud in het heden vergelijken met het verleden.

Verder zegt de Joyce van der Sanden dat ze heeft gehoord dat de gezamenlijke jaarlijkse controle van de fietspaden door de wijkraden en ambtenaren de laatste tijd niet meer plaatsvinden. Ze wil weten of deze zijn afgeschaft en waarom dat dan zo is.

Tot slot wijst de SP het College erop dat de stad de ambitie heeft om de titel van Fietsstad 2014 in de wacht te slepen. "Hoe serieus ziet het College haar kansen om Fietsstad 2014 te worden?" Aldus van der Sanden. Dit zal naast het betaald fietsparkeren geen pluspunten opleveren, zo redeneert de SP.