Vrolijke kleuren op de koudste 11 oktober ooit: de najaarskermis is begonnen. foto Jorgen Janssens
Vrolijke kleuren op de koudste 11 oktober ooit: de najaarskermis is begonnen. foto Jorgen Janssens

Warme kermiskleuren op koudste 11 oktober ooit

Cultuur Najaarskermis

CENTRUM - De meteorologen stonden vrijdag zo'n beetje handenwrijvend hun weerbericht te vertellen: 11 oktober was de koudste 11 oktober ooit. En met een graad of zeven in Breda was het ook niet heel erg aangenaam. Zeker niet omdat dit gepaard ging met het nodige water dat uit de hemel naar beneden kwam.

Het waren kortom ideale omstandigheden voor het begin van de najaarskermis. Guur, koud, herfst. Najaarsweer. Al zal een eigenaar van een van de gierende zwierende attracties daar wellicht anders over denken. Gelukkig hadden de kermisklanten al vooraf bedacht dat de kermis zou beginnen met een euro-avond. Dus waren de attracties de eerste twee uur voor een euro te bezoeken.

Het bracht jong en oud op de been. Oud gezellig kijkend naar jong, dat zich te buiten ging aan enorme lolly's of de meest vreselijke loopings en buitelingen in de razendsnelle apparaten. En dat nog meer dan een week lang. Nu misschien toch maar hopen dat het herfstweer een beetje bijtrekt. Want de hele week najaarsweer, da's wellicht toch wat veel van het goede.