Afbeelding

Documentaire Hardwell in première in Tuschinski

Cultuur

BREDA - Bijna drie jaar lang is hij gevolgd door een cameraman: Robbert van de Corput, beter bekend als DJ Hardwell. Samen met oude beelden uit interviews en tv-programma’s levert dat de documentaire I Am Hardwell op. 17 oktober gaat ie in première tijdens het Amsterdam Dance Event. Plek van handeling: het beroemde Tuschinski theater.

Filmer Robin Piree reisde die tweeënhalf jaar mee met de Bredase dj, die in die periode als een raket omhoog ging. Piree is tevens degene die de aftermovies na concerten maakt en die de vraag- en antwoordvideorubriek met de dj verzorgt op zijn eigen YouTube-kanaal.

De documentaire geeft volgens de dj zelf een mooi inkijkje in deze periode waarin het allemaal heel erg hard ging met hem. Eerder gaf hij al aan dat er niet louter hoogtepunten in de film zitten. Zo is een telefoongesprek te horen dat Van de Corput optredens moet cancelen omdat hij oververmoeid is. Ook zien we beelden waarin hij als 16-jarige al aangeeft de beste dj van de wereld te willen worden.

Zaterdag 19 oktober wordt bekend wie de nieuwe nummer 1 Dj van de wereld wordt volgens DJ Mag. Hardwell staat hoog op het lijstje van de bookmakers.