Afbeelding

Inbraakpreventie trekt de stad rond

Algemeen

BREDA - Breda krijgt een mobiel informatiepunt inbraakpreventie. Op woensdag elf december neemt wethouder Arbouw om 11.30 uur het informatiepunt officieel in gebruik. De informatiewagen staat die dag tot 17.00 uur op de hoek van de Bernhardsingel en de Julianalaan.

In de wagen is informatiemateriaal te verkrijgen over inbraak- en buurtpreventie. Gemeente en politie gaan het informatiepunt steeds inzetten op plaatsen waar veel wordt ingebroken. Dat is op dit moment het geval aan de Bernhard- en de Vredenburchsingel. Daarom komt de wagen als eerste daar in de buurt te staan.

Op woensdag geven medewerkers van het gemeentelijk Inbraak Preventie Team ook informatie over de mogelijkheden om woningen te beveiligen tegen inbraak.

Volgende maand, op zaterdag 25 januari aanstaande vindt in de wijk Boeimeer ook de officiële start plaats van een buurtpreventieproject in het gebied tussen de Langendijk, Jacob Catssingel, Julianalaan en P.C. Hooftstraat. Voor die start worden niet alleen de bewoners van het buurtpreventiegebied uitgenodigd, maar alle bewoners van de buurten in Boeimeer waar regelmatig wordt ingebroken.

Op die dag krijgen de belangstellende onder andere informatie over inbraak- en buurtpreventie, brandveiligheid, reanimatie en buurtbemiddeling en wordt er een rondleiding door de buurt gehouden, waarbij je door de ogen van een inbreker naar je eigen woning kunt kijken.