Nick en Marijn van Peer poseren even tijdens hun biljartmarathon. foto Sjoerd Lips
Nick en Marijn van Peer poseren even tijdens hun biljartmarathon. foto Sjoerd Lips

Eerste caramboles voor Pardoes zijn gemaakt

Algemeen

TUINZIGT - Biljarten voor het goede doel, voor Villa Pardoes. Dat is het idee achter de biljartmarathon die gehouden wordt in Het Stamcafé aan de Dijklaan 61. Vannacht om klokslag 00:00 zijn vader en zoon, Nick Tom en Marijn van Peer begonnen.

“Drie jaar geleden ben ik begonnen met een biljartmarathon van 50 uur voor goede doel ‘doe een wens’”, zegt Van Peer. Elk uur spelen de mannen een potje biljart. En met het nieuwe record van 110 uur wat ze willen vestigen, zijn dat nogal wat potjes.

Elk uur mogen ze 5 minuten pauze houden.”Wij sparen deze 5 minuten steeds op tot dat we aan een uur zitten. Dan kunnen we douche en even rusten. Want een hele dag staan dat voel je wel in de benen”, zegt Nick. Het is natuurlijk ook een behoorlijke uitdaging voor je lichaam om 110 uur aan een stuk wakker te blijven.

Dinsdagmorgen rond tien uur zitten de eerste tien uur erop. Nog even en dan wacht dat uurtje pauze. In het café is het rustig. De mannen biljarten tegen elkaar, maar iedereen kan het tegen ze opnemen. Kost niks, al is een vrijwillige bijdrage aan Villa Pardoes natuurlijk meer dan welkom.

Voor dat ze het eerste keutje legden, gingen de heren al langs bij het Bredase bedrijfsleven.
Peutax, Pierre de Jong, Asya en natuurlijk het Stamcafé zelf dragen bij. De laatste stopt tien procent van de baromzet in de pot voor het goede doel. Ook is er een prijsvraag, naast het café ligt een reuze pompoen. De mensen kunnen raden hoeveel die weegt tegen een donatie van 1 euro. De winnaar mag een avondje gratis drinken bij het Stamcafé.

Of ze het volhouden? “Laatst heb ik mijn opa verloren en ik heb hem beloofd om dit vol te houden”, zegt Nick trots.

De marathon eindigt op zaterdag om 14.00 ‘s middags en wordt afgesloten met een feestavond met optredens van verschillende artiesten.