Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

Cateraar Peter Elbers leent koelwagen aan Voedselbank

Algemeen

BREDA - De voedselbank in Breda kan voorlopig weer even beschikken over een koel/vrieswagen. Zondagavond rinkelde de telefoon: wethouder Cees Meeuwis aan de lijn. Samen met cateraar Peter Elbers zorgt Meeuwis ervoor dat de Voedselbank tot en met januari gebruik kan maken van een koel/vrieswagen van het cateringbedrijf. Vrijdagavond werd de eigen koel/vrieswagen gestolen.

“Heel fijn, we zijn er heel blij mee”, zegt Desiré van Veldhoven van de Voedselbank. “Tot aan januari zijn we zo waarschijnlijk onder de pannen.” Als de koel/vrieswagen te klein blijkt, dan mag de Voedselbank een geschikt model huren. De rekening, die wordt betaald door de gemeente.

De Voedselbank is overspoeld met telefoontjes van bedrijven die willen helpen. “Het is echt heel lief, maar we zien wel dat er te klein gedacht wordt”, vertelt Van Veldhoven. “Men denkt in kratten, terwijl wij werken met pallets. We leveren eten aan 500 klanten, dus als we ergens zuivel moeten halen dan gaan er drie pallets á 800 kilo per stuk door. Dat past simpelweg niet in een kleine koelwagen.” De gestolen bus was dan ook verlengd en verhoogd.

Tot en met januari is de Voedselbank in staat om eten te blijven leveren aan gezinnen die het nodig hebben. “Maar we doen dit natuurlijk het hele jaar, dus we moeten toch op zoek naar een manier om weer een eigen bus te regelen. Als iemand tips heeft of ons daar bij kan helpen, dan hoor ik dat heel graag. Waarschijnlijk moeten we weer proberen om genoeg geld bij elkaar te krijgen om een tweedehands wagen te kopen.”