B&W wil de tramremise slopen, de wijkraad wil er niet aan. Er gloort nog hoop voor de tramremise. foto Jorgen Janssens
B&W wil de tramremise slopen, de wijkraad wil er niet aan. Er gloort nog hoop voor de tramremise. foto Jorgen Janssens

Plan voor 60 woningen remiseterrein Princenhage

Algemeen

PRINCENHAGE - Bouwbedrijf Maas-Jacobs uit Zundert en de NBU (Nederlandse Bouw Unie) uit Etten-Leur gaan samen woningen bouwen op het terrein van de voormalige busremise van Veolia in Princenhage. De twee bouwbedrijven kochten de locatie, die zo'n 16.000 vierkante meter is, aan op een executieveiling.

Op de grond moeten tussen de zestig en 65 woningen komen. De ontwikkelcombinatie wil zo spoedig mogelijk starten met de bestemmingsplanprocedure. In de voorlopige planning begint de verkoop van de woningen in de eerste helft van 2015 en de bouw start in de tweede helft van dat jaar.

"We beseffen heel goed dat het link is om in deze tijden zo'n lap grond te komen", zegt Maikel Foesenek van Maas-Jacobs. "Maar we hebben vertrouwen in de samenwerking met NBU. Die is interessant en verstandig. Nu delen we de lusten, maar ook het riciso."

Maas-Jacobs is blij om in dit project samen te werken met de NBU, zegt Foesenek. "Normaal gesproken zitten we in elkaars vaarwater. We hebben wel een andere werkwijze, maar doen eigenlijk hetzelfde. Dan hadden we elkaar op die grondveiling gek kunnen maken en de prijs op kunnen drijven, maar nu besloten we om samen te werken. Dat is toch prachtig?"