Optocht door Prinsenbeek, zondag 10 februari 2013. foto Janet Olde Wolbers
Optocht door Prinsenbeek, zondag 10 februari 2013. foto Janet Olde Wolbers

Optocht Boemeldonck verwacht tienduizenden bezoekers

Cultuur carnaval

PRINSENBEEK - 80 deelnemers waarvan 20 wagens, 85 verkeersregelaars en tientallen kraampjes en barren. Dat is de Boemeldonckse optocht op zondag 2 maart. De organisatie verwacht weer tienduizenden bezoekers voor wat misschien wel de grootste optocht van de Benelux is.

De twintig grote carnavalswagens zijn verdeeld over 9 exemplaren in de A categorie tot 11 meter hopog en 11 in de B-categorie tot 8,5 meter hoog. Zestig groepen, duo’s, trio’s en eenlingen maken de optocht door Boemeldonck (Prinsenbeek) compleet. “Negen wagens in de A-categorie is minder dan vorig jaar, maar toen hadden we er met trwaalf exceptioneel veel”, vertelt Ton de Peijper van de BAK. “Maar negen is nog steeds bovengemiddeld.”

De organisatie verwacht enkele tienduizenden bezoekers, die door 85 verkeersregelaars van het Bloemencorso in Zundert, waarmee de BAK al veertien jaar vrijwilligers uitwisselt, naar een parkeerplaats geleid worden. De optocht begint zondag om 13.30 uur.

Een dag eerder zijn er ook al 85 regelaars aan de slag tijdens de eveneens grote kinderoptocht van Prinsenbeek. Ook daar zijn grote wagen te bewonderen tussen de liefst 130 deelnemers. “Deze kinderoptocht doet niet onder voor de Grote optocht in menig andere gemeente”, aldus de organisatie. Deze parade begint zaterdag om 12.00 uur

Op maandag stellen de twintig carnavalswagens uit de Grote Optocht zich op voor de wagenshow op de markt in Prinsenbeek. Die show duurt tot dinsdag 11.11 uur duurt, waarna de wagens terugrijden naar hun bouwadres waar ze tot op de metalen constructie worden afgebroken.