NAC won zondag het laatste competitieduel van het seizoen met 3-2 van RKC. foto Peter Visser
NAC won zondag het laatste competitieduel van het seizoen met 3-2 van RKC. foto Peter Visser

Primeur NAC: Babyrace tijdens rust NAC-RKC

NAC

BREDA - Latje trappen of penalty's nemen in een bomvol Rat Verlegh Stadion. Het zijn de standaardactiviteiten tijdens de rust van een Avondje of Middagje NAC. Tijdens de wedstrijd tegen RKC is alles anders. Dan mogen kruipende baby’s het tegen elkaar opnemen.

Het is een ludieke actie van de Kidzclub van NAC, waarbij nu echt de allerjongsten de kans krijgen te schitteren in een vol Rat Verleghstadion. “De kruiprace is een unieke kans voor de jongste leden van de Kidzclub om voor de eerste keer kennis te maken met NAC. Bovendien is het voor u, als ouder en/of verzorger, een unieke herinnering aan uw jonge NAC- supporter!”, zo schrijft NAC in een mail aan de ouders van de allerjongste leden.

Volgens NAC is dit nog bij geen enkele andere club vertoond. “Voor zover wij hebben nagaan zijn wij de eerste”, aldus de woordvoerder. De regels voor de wedstrijd zijn simpel. “De baby moet kunnen kruipen, maar nog niet kunnen lopen en hij of zij moet lid zijn van de Kidzclub.”

En de race zelf? De baby moet een kleine afstand kruipend of tijgerend proberen af te leggen op het veld. “Het is de bedoeling dat een van de ouders de baby op de startplaats neerzet en de jonge NAC-supporter naar de overkant 'coacht'. Uiteraard is het gebruik van aanmoedigende attributen hierbij toegestaan, bijvoorbeeld zijn/haar favoriete knuffel. Als ouder staat u bij de finishlijn om uw kind op te vangen.”

De winnaar van de race krijgt een NAC-babypakket. De ouders van alle deelnemers krijgen een gratis toegangskaartje voor de wedstrijd NAC-RKC. Ook als het weer slecht is, en de babyrace wordt uitgesteld.
De race gaat door als er tenminste vier deelnemers zijn. "Maar we hopen op acht tot tien kids", aldus de woordvoerder.

Aanmelden en meer info: kidzclub@nac.nl