Afbeelding

Damesdubbel bij Breda Future+ enige Nederlandse hoop

Sport

BREDA - Voor de Hollanders zijn het zware tijden: met Mexico als angstgegner morgenavond, is het nog niet zeker of ‘we’ naar de kwartfinale doorgaan. Ook op Breda Future+ hangt onze hoop af van slechts één team. Óf de Belgen.

In de damesdubbel staat het koppel Eva Wacanno/Demi Schuurs in de finale tegen de (Wit-)Russische dames Sviatlana Pirazhenka/Natela Dzalamidze. De Nederlandse tandem versloeg gisteren landgenoten Kelly Versteeg en Monique Zuur met 6-2, 7-5. Het andere Nederlandse koppel Luttikhuis/Van Dijkman verloor van de andere finalistes in een spannende pot.

Bij de heren verloren favorieten Max de Vroome en Matwé Middelkoop van het sterk op elkaar ingespeelde team Jorge Aguilar (Chi) en Thiago Monteiro (Bra). Deze heren spelen de finale tegen het eveneens ijzersterke duo Wilson Leite (Bra)/Christian Lindell (Zwe). De dames beginnen om één uur op het Center Court, waarna de herendubbel begint.

Vuurwerk
Vandaag worden ook de singles in het enkelspel gespeeld. Daarin staan een aantal mooie partijen op het programma. Nummer één Kimmer Coppejans (Bel) staat tegenover de Franse Florent Serra. De Fransman is niet zomaar een speler: hij heeft in 2006 op de 36e plaats gestaan in de wereldranglijst. Hij won namelijk de ATP-toernooien van Boekarest (Roe) en Casablanca (Mar). En niet zomaar van de minste spelers: Igor Andrejev en Juan Carlos Ferrero. Dat belooft dus wat.

Bij de dames speelt favoriete Bernarda Pera tegen de Franse Manon Arcangioli, degene die Kelly Versteeg het toernooi uitsloeg. De kleine Française is een pittige speelster die het Pera behoorlijk lastig kan maken.

Jeugdsportfonds
Met de opbrengst van het de veiling tijdens het Charity Dinner, kan het Jeugdsportfonds maar liefst 82 kinderen laten sporten. De veilingitems gingen onder groot enthousiasme de deur uit. Een oude Vespa, bouwjaar 1967, een onderwaterhockeyworkshop en een VIP-arrangement bij NAC waren bijvoorbeeld items.