Logo bredavandaag.nl
Spoorwegovergang Oosterhoutseweg juli 2014. foto Wijnand Nijs
Spoorwegovergang Oosterhoutseweg juli 2014. foto Wijnand Nijs

Geen weekendtreinen Breda-Roosendaal

BREDA/ROOSENDAAL - Treinreizigers tussen Breda en Roosendaal moeten 30 en 31 augustus rekening houden met vertraging. Vanwege de aanleg van een nieuw viaduct aan de Leemstraat in Roosendaal rijden er die dagen geen treinen op dit traject. NS zet bussen in.


Voor het viaduct worden komend weekend met een 500 tons kraan 21 liggers geplaatst die tussen 44 en 46 ton per stuk wegen. De ruwbouw van het viaduct wordt dit najaar overgedragen aan de gemeente die de weg zal afbouwen.

In verband met de werkzaamheden rijden er vanaf zaterdagochtend 01:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur geen treinen tussen Roosendaal en Breda.

De werkzaamheden in Roosendaal worden gecombineerd met onderhoud aan het spoor in Etten-Leur en Rucphen. In Etten-Leur wordt komend weekend een wissel verwijderd die niet meer wordt gebruikt. En in Rucphen wordt een deel van het spoor vernieuwd samen met de overweg aan de Onze Lieve Vrouwestraat.

Twee weken later rijden er geen treinen tussen Roosendaal, Oudenbosch en Zevenbergen vanwege de aanleg van een viaduct aan de Vaartkant.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief