De finish van de Baronie Breda Classic, Mike Teunissen wint de sprint.
De finish van de Baronie Breda Classic, Mike Teunissen wint de sprint. Janet Olde Wolbers

Winnaar Teunissen op herhaling in Baronie Breda Classic (foto's)

Sport

CENTRUM - Een kopgroep die pas 500 meter voor de finish werd teruggepakt zorgde voor een ‘massasprint’ van 25 man op de Nieuwe Prinsenkade. Het was het slotakkoord van de Baronie Breda Classic, die zondagmiddag voor de finish vier keer door de stad raasde.

De tweehonderd kilometerlange wedstrijd voor aanstormde profs en semi-profs werd gewonnen door Mike Teunissen. Hij bleef  Coen Vermeltfoort en Sjoerd van Ginneken voor. Teunissen was ook vorig jaar al de snelste in deze wedstrijd.

Lange tijd zag het ernaar uit dat hij de in de sprint moest afrekenen met zijn zeven medevluchters, maar die groep kon het niet bolwerken nadat de samenwerking stokte. Onder meer Mark McNally waagde een vergeefse vluchtpoging.

De wedstrijd werd al vanaf de eerste kilometers hard gemaakt. Al snel onstond een kopgroep. Dat beeld bleef de hele middag bestaan. Titelverdediger Teunissen mengde zich in de aanvallen. Halfkoers zat hij al bij een kopgroep.

Voorafgaand aan de finish van de grote mannen in wording werd er gekoerst door deelnemers aan de Dikke Bandenrace en een jeugdwedstrijd.