Zonnige zondag bezorgt Singelloop nieuwe climax. foto Jorgen Janssens
Zonnige zondag bezorgt Singelloop nieuwe climax. foto Jorgen Janssens

Wereldtopper biedt Singelloop uitzicht op parcoursrecord

Sport

BREDA - Een eendagsvlieg is hij allerminst, Geoffrrey Ronoh.  Dè ontdekking  van de internationale wegwedstrijden staat op de startlijst van de halve marathon van de Amgen Singelloop Breda op 5 oktober.

“Met het contracteren van Ronoh zou het halve marathonrecord van de Bredase Singelloop (1.01.04 uur) wel eens verpulverd kunnen worden”, vertelt atletencoördinator Frans Jacobs van de Amgen Singelloop Breda vol enthousiasme. Jacobs spreekt de reële verwachting uit dat de kans bestaat dat het hardloopevenement  weer een wereldtopper kan toevoegen aan zijn toch al rijke erelijst.

Ronoh is 31 jaar en in internationale wedstrijden een nieuw gezicht. Toch zegeviert hij dit jaar al derde keer in een Europese wedstrijd. Hij pakte overwinningen in de halve marathons van Olomouc (Tsjechie) en Klagenfurt (Oostenrijk).  Bij die laatste wedstrijd versloeg  Ronoh wereldrecordhouder Wilson Kipsang  met  een tijd van 1.00.17 uur. Op 6 september won hij de 10 kilometer van Praag vóór wereldtopper Mutai  (27.28 minuten). Dat is de tweede tijd op de seizoensranglijst en een Praags parcoursrecord.

Team Volare Sports van de Nederlandse Manager Gerard van de Veen nam Geoffrey Ronoh onlangs in zijn loopteam op. De atleet traint in Kenia met wereldttopper Wilson Kipsang.