Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Tilburgse heler gepakt met Bredase iPhone 5s

Politie

BREDA - Tegen een 32-jarige Tilburger is proces-verbaal opgemaakt wegens heling. Hij probeerde een gestolen telefoon te verkopen aan de rechtmatige eigenaar. Bij de transactie kwamen agenten in actie en arresteerden de heler.

De iPhone 5s werd op 12 september gestolen in een Bredaas café. De gedupeerde eigenaar, een 18-jarige jongeman uit Breda, deed aangifte van de diefstal. In de dagen daarna werd hij, via-via, telefonisch benaderd door een onbekende man. Deze man vertelde hem dat hij zijn gestolen telefoon kon terugkopen voor € 150,-

Er werd een afspraak gemaakt voor dinsdagmiddag 30 september. De heler vroeg de gedupeerde om naar een openbare plaats in Breda te komen, waar de transactie zou plaatsvinden. Er waren echter rechercheurs in de omgeving aanwezig. Nadat de eigenaar vaststelde dat hij zijn telefoon was, kwam de politie in actie. De verdachte werd gearresteerd en de iPhone werd in beslag genomen.

Tijdens het verhoor vertelde de verdachte dat hij de gestolen iPhone voor € 150,- had gekocht van een onbekende. Omdat het toestel inmiddels geblokkeerd was, had hij er niets aan. Hij besloot toen de eigenaar benaderen, door € 150 te vragen wilde hij schadeloos gesteld worden.