Afbeelding
youtube

Winkelketen Halfords failliet, gevolgen Bredase vestigingen onduidelijk

Economie

BREDA - De winkelketen Halfords heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank. De winkels in Breda zijn gewoon open. Het gaat de vestigingen aan de Grote Markt en de Huifakkerstraat. Beide winkels waren dinsdag nog geopend.

Het faillissement heeft in elk geval betrekking op de 102 vestigingen die Halfords zelf in beheer heeft, aldus RTL nieuws. Hierdoor zullen 536 medewerkers per direct op straat staan. 28 winkels, waaronder in elk geval die aan de Huifakkerstraat, Breda, worden geĆ«xploiteerd door zelfstandige ondernemers. In totaal telde Halfords 130 verkooppunten in Nederland. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen het faillissement heeft voor de franchisevestigingen.

De auto -en fietsonderdelenwinkel had het al langer zwaar vanwege de economische crisis. In 2013 onderging de winkel nog een bezuinigsronde en nam het management de zaak over van eigenaar Macintosh. Verder werd ook de winkelformule aangepast. Zo moest Halfords zich meer richten op de online-verkoop. Het heeft de onderdelenwinkel niet kunnen redden. De directie van Halfords heeft tegenover RTL Nieuws laten weten dat een doorstart een reƫle mogelijkheid is.