Afbeelding

Hobo hifi failliet, bank 'breekt in' om inboedel op te eisen

Economie

BREDA - De winkelketen Hobo hifi is door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf heeft vijftien vestigingen, waaronder één winkel in Breda. In totaal werken er ongeveer vijfenveertig mensen bij Hobo hifi. In Breda zouden 5 personen werkzaam zijn. De medewerkers staan door het faillissement waarschijnlijk op straat.

De bank van het bedrijf heeft direct na het faillissement meteen de inboedel opgehaald. “Die hebben er geen gras over laten groeien, ’s ochtends werd het krediet opgezegd en ’s middags is de hele inboedel in vrachtwagens gekieperd”, aldus curator Piet Gunning.

De leeghaalactie van de bank bij Hobo hifi leidde in Kampen voor de nodige onrust. Volgens de Stentor belden mensen daar 's nachts de politie omdat ze dachten dat de zaak werd beroofd. Volgens Gunning is het ook niet gebruikelijk dat een bank direct de inboedel op komt halen.

De in beslag genomen inboedel heeft volgens Gunning een waarde van 2 miljoen euro. Wat de bank van plan is hiermee te doen weet hij niet. “Als je dit in een keer op de markt brengt verstoor je wellicht de hele hifi-branche." De curator betwijfelt of een doorstart mogelijk is. Tot nu toe heeft hij slechts een telefoontje gekregen. Een voorstel om de heel de keten over te nemen is nog niet binnengekomen.