Afbeelding
youtube

RTL 4 zoekt op Prinsentuin van Cooth naar goede groene ideeën

Algemeen

BREDA – De leerlingen van de Prinsentuin van Cooth krijgen binnenkort bezoek van een cameraploeg van RTL4. De zender komt 31 oktober beelden schieten voor een uitzending van GreenTech.

Dit uitvindersprogramma voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar vraagt leerlingen om duurzame plannen te bedenken die Nederland verder helpt in de vaart der volkeren. Prinsentuin van Cooth is uitgekozen omdat de vmbo-school zich al langer bezighoudt met duurzaamheid. Zo krijgen de kinderen van de Prinsentuin les in Groen, Technologie en Zorg & Welzijn. Doel bij deze projecten is dat zij op een creatieve manier algemene vaardigheden opdoen en kritisch leren nadenken. Hierbij gebruiken leerlingen ook ICT-vaardigheden.

De ideeën die worden ingediend maken kans om geselecteerd te worden voor het TV-programma GreenTech dat wordt uitgezonden door RTL4.  Als het idee van Prinsentuin van Cooth wordt geselecteerd, mogen de kinderen tijdens de uitzending in een werkplaats onder professionele begeleiding een prototype komen bouwen, of hun plan verder uitwerken.