Logo bredavandaag.nl
Brand Breda Centraal vanaf voorplein.
Brand Breda Centraal vanaf voorplein. (Henk Voermans)

Stadsbussen rijden weer na brand Breda Centraal

BREDA - Veolia heeft donderdagmiddag rond 13.55 uur het volledige stadsvervoer stilgelegd nadat op Breda Centraal brand was uitgebroken. Pas even na drie uur kon de busdienstregeling weer op gang worden gebracht. De bussen konden door de brand op Breda Centraal niet op het busstation. Ook de treinen gingen rond 15.oo uur weer rijden.


Ook het streekvervoer ondervond hinder van de brand, waardoor de bussen niet terecht op het busstation in Breda Centraal. "We zijn in afwachting van de politie." Na het uitbreken van de brand kwamen er op verschillende plaatsen in de stad al bussen stil te staan. Volgens de woordvoerder kwamen de bussen in colonne terug naar de remise. Rond half drie gaf de brandweer het stationsgebouw weer vrij, nadat metingen aangaven dat er geen rook meer in het gebouw hing.

Op Breda Centraal brak kort voor half een brand uit. Isolatiemateriaal bleek vlam te hebben gevat. Daarop werd het station ontruimd en werd het treinverkeer stilgelegd. Treinreizigers liepen daardoor volgens de NS een half uur tot een uur vertraging op. Dat lijkt aan de magere kant. Op het voorplein van het station stonden reizigers al sinds het afgaan van het brandalarm te wachten in afwachting van vervoer naar hun bestemming.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief