Kinderen van de Internationale School Breda met hun ouders in het stadhuis bij de Sint. foto BrIM
Kinderen van de Internationale School Breda met hun ouders in het stadhuis bij de Sint. foto BrIM

Sinterklaas: 'Geen stoute kinderen in het AZC De Koepel in Breda'

Cultuur

BREDA - Onlangs gaf Sinterklaas aan dat er geen stoute kinderen in Breda wonen. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij ook geschenken heeft meegenomen voor de jeugdige asielzoekers in De Koepel. Aankomende zaterdag wordt daar het Sinterklaasfeest gevierd met cadeaus, een bezoek van Sinterklaas en schmink.

Kinderfeest
Ondanks dat de jonge asielzoekers nog maar pas in Breda wonen weten zij volgens Robert Ploeg van het COA heus wel wie Sinterklaas is. “Doordat ze hier naar school gaan krijgen ze al een heleboel mee over Sinterklaas. Daarom willen we ze nu op een leuke manier beter kennis laten maken met dit Nederlandse kinderfeest.”

Dankzij de inzet van enkele schoolmoeders en basisschoolkinderen uit Breda zijn er veel cadeautjes, voor alle leeftijdscategorieën, ingezameld. Deze cadeau’s zijn mooi ingepakt en zullen worden uitgedeeld aan de kinderen van het AZC. Ook Stichting ‘Welkom Vluchtelingen’ heeft een duit in het zakje van sinterklaas gedaan. “Door dit feest komen allerlei initiatieven nu mooi samen”, aldus Ploeg.

Meer dan cadeaus
Maar het sinterklaasfeest is meer dan enkel cadeaus. Zo zijn er ook pannenkoeken en snoep. Verder zijn er dames aanwezig om de kinderen te schminken. De kinderen kunnen zich nog meer als Piet vermommen dankzij de verkleedkist met pietenpakken. Hierbij maakt het volgens Ploeg niet uit welke kleur de Pieten hebben. “We hebben daar eerlijk gezegd niet bij nagedacht, van ons mogen ze elke kleur hebben, als de kinderen maar plezier hebben.” De dag wordt afgesloten met een voorstelling van het Wolkentheater. Hierbij zullen ook Sinterklaas en Zwarte Piet langskomen.