Afbeelding
Kim Kuijpers

Politie vindt 175.000 xtc-pillen met een waarde van 500.000 euro

Politie

BREDA – De hoeveelheid harddrugs die tijdens de doorzoeking van een garagebox in de wijk Brabantpark is gevonden blijkt veel groter dan aanvankelijk gedacht. Eerder op de dag meldde de politie dat in de garagebox enkele duizenden pillen waren gevonden, vermoedelijk XTC. Uiteindelijk bleek het te gaan om ongeveer 175.000 pillen met een straatwaarde van meer dan een half miljoen euro.

Het onderzoeksteam had eerder op de dag in de wijk Heuvel al een 30-jarig lid van de Outlaw Motorcycle Gang Satudarah opgepakt, na een doorzoeking van zijn huis. De politie vond in zijn woning een vuurwapen, pillen en witpoeder. In kader van het onderzoek werd een garagebox in de wijk Brabantpark ook doorzocht. Buiten de grote hoeveelheid vermoedelijke XTC-pillen is er ook een tabletteermachine inclusief stempels in beslag genomen. Er was ook sprake van opslag van tientallen liters chemicaliën, ketels en gereedschappen bestemd voor productie van amfetamine.

Het Ondermijningsteam onderzoekt welke personen verantwoordelijk zijn voor de opslag van de goederen in deze garagebox. Het onderzoek in de garage was om 19.30 uur afgerond. Alle goederen zijn in beslag genomen en veilig afgevoerd.