Chantal Jorna en Femke van Brunschot in actie in Turijn.
Chantal Jorna en Femke van Brunschot in actie in Turijn.

Hele wereld bij Breda Open Acrobatic Cup

Sport

BREDA- BredaGym houdt komend weekend de derde editie van de Breda Open Acrobatic Cup. 160 teams komen naar Breda om hun mooiste kunsten te laten zien in sporthal ‘de Scharen’.

Het is derde jaar dat Breda de BOAC organiseert. Inmiddels dit acrogymevenement uitgegroeid tot een zeer bekende wedstrijd in de acrogymwereld. Volgens Patricia Geuze van BOAC Breda is acrogym in andere landen  populairder: “In Nederland doen er nog niet zoveel mensen aan deze sport. We doen wel ons best om het wat bekender te maken, we zorgen voor veel media aandacht.”  

Acrogym is een redelijke nieuwe sport. Het lijkt op gymnastiek maar het verschil is dat acrogym een team sport is. Dit jaar worden er in totaal 250 verschillende oefeningen uitgevoerd door onder andere teams uit Amerika, Oezbekistan, Litouwen, Wales en Nederland.

De populariteit van het evenement dankt de organisatie aan de toegankelijkheid. “Het is zo’n succes omdat het voor D/C/B en A niveau is, meestal zijn er in deze sport alleen wedstrijden in het hoogste niveau”, aldus Geuze.