Dak winkelcentrum Hoge Vucht.
Dak winkelcentrum Hoge Vucht. Wijnand Nijs

Onderzoek naar tochtend dak WC Hoge Vucht

Economie

BREDA - Eigenaar ASR Vastgoed Vermogensbeheer laat momenteel onderzoek doen naar de gevolgen van het nieuwe open dak op het klimaat in winkelcentrum Hoge Vucht. Dat geeft een woordvoerder van ASR aan.

“Voorafgaand aan de bouw is zo’n onderzoek al gedaan op basis van computermodellen”, aldus de woordvoerder. “Nu wordt gekeken hoe deze uitgangspunten in de praktijk uitwerken.”

Het plein op het winkelcentrum werd afgelopen maanden verbouwd. De oude gesloten tentconstructie werd vervangen door een dak dat aan de randen open is. Nog voor de officiële opening werd duidelijk dat bezoekers én winkeliers de nieuwe situatie als koud ervaren.

“De architect heeft in het ontwerp wel rekening gehouden met de mogelijkheid om een deel dicht te maken”, aldus de woordvoerder. Het dak gaat echter nooit helemaal dicht, geeft ze aan. “Het blijft gebaseerd op een open constructie, al moet het natuurlijk niet gaan tochten.”

ASR bekijkt inmiddels ook de inrichting van het plein. Daar staan nu een paar bankjes aan de rand. “We gaan samen met de architect kijken hoe we dat wat gezelliger kunnen maken.”