Afbeelding
Sanne van der Mooren

Even wennen in Arriva bus

Algemeen

BREDA - Het is zover, de eerste drukke maandag voor busvervoerder Arriva in Breda. Het bleek voor iedereen wennen. Zo zorgde de niet werkend informatieborden op het centraal station het voor wat verwarring in de ochtend.

Volgens Roos Zevenboom van Arriva liep de dag door heel Brabant goed. “Het was heel spannend, natuurlijk waren er wat mindere punten. De bussen zijn nieuw, het opstarten duurt dus wat langer." Volgens Zevenboom was het voor de chauffeurs ook erg spannend. “Een nieuwe busroute, ik kan me voorstellen dat dat even lastig is.” Over de nieuwe routes waren ook een paar klachten. “De reizigers moesten alles even uitvogelen, gelukkig toonden de meeste reizigers wel begrip. Ik ben ontzettend trots op het hele team,” aldus Zevenboom.

Op het station staan op maandagochtend verschillende medewerkers van Arriva om mensen de weg te wijzen. “We moeten de reizigers goed aansturen,” vertelt een woordvoerder van Arriva op het station. “Op die manier kunnen ze binnen vijf minuten de goede bus vinden.” Ook de buschauffeurs helpen elkaar een handje, ze zijn met elkaar in gesprek en wijzen naar informatieborden om het elkaar uit te leggen.

De bussen in Breda zijn nieuw, en in de loop van de maand is er in alle bussen gratis Wi-Fi. “De mensen reageren erg goed op de nieuwe bussen,” vertelt de woordvoerder van Arriva. De reizigers zijn dus tevreden. “Prima die nieuwe bussen, voor mij verandert er niet zoveel. Ik moet naar Avans toe,” vertelt reiziger Max van Zessen. Ook reiziger Tobias Begeer is blij met de bussen. “Ik ben blij dat Arriva er is in plaats van Veolia, de bussen zien er goed uit.”

De gloednieuwe bus veroorzaakt verschillende reacties. “Het stinkt hier,” roept een reiziger door de bus. In eerste instantie is het even wennen voor de reizigers. “Er zijn veel minder zitplaatsen en meer staanplaatsen in de nieuwe bus, maar de stoelen zijn wel fijn,” vertelt een reiziger.