Pien Rosmalen, Peter van den Dungen en An van Dixhoorn samen met bewoners van de Vogeltjesbuurt met de prijs.
Pien Rosmalen, Peter van den Dungen en An van Dixhoorn samen met bewoners van de Vogeltjesbuurt met de prijs. Pien Rosmalen

Bredase filmmakers winnen Cultuurprijs met film Vogeltjesbuurt

Cultuur

BREDA - De Bredase filmmakers van B_in motion en MovedMedia hebben de Brabantse cultuurprijs gewonnen met hun film over de Vogeltjesbuurt in Tilburg. De film was een van de drie genomineerden voor de prijs.

De film vertelt het verhaal van drie generaties bewoners van de Vogeltjesbuurt. Filmmaakster Pien Rosmalen, maakte de film samen met onder meer Peter van den Dungen en An van Dixhoorn,  reageerde verheugd op de prijswinst.”Het was erg spannend, want ook de andere genomineerden waren erg goed. De uitreiking was een ontlading.”

Bij de feestelijke ceremonie waren zo’n tien bewoners van de wijk Broekhoven, zoals Vogeltjesbuurt officieel heet aanwezig. “Onder meer Frans en Nel Donders, de ouders van Roy.”

De prijs, 20.000 euro, gaat gebruikt worden voor het maken van een tiendelige tv-serie over de buurt. “In die serie gaan we laten zien wat de gevolgen zijn van de herstructurering van de wijk, de huizen zijn opgeknapt en de bewoners zijn ook met hun gezondheid aan de slag gegaan. We gaan kijken wat dat hun gebracht heeft.”