Logo bredavandaag.nl

Asbest aangetroffen bij Thebe Liesbosch, alle 38 bewoners worden geëvacueerd

BREDA - De bewoners van verzorgingshuis Liesbosch van Thebe zullen de kerst waarschijnlijk niet thuis doorbrengen. In gebouw is afgelopen dinsdagmiddag asbest aangetroffen in een aantal gangen op de vloer. De 38 bewoners zullen tijdelijk worden ondergebracht in de locaties Aeneas en Haga. Hiervoor zijn alle voorzieningen getroffen.


De asbest werd aangetroffen tijdens de voorbereidingen voor aanpassingen aan het gebouw. Samen met de GGD heeft Thebe donderdagavond zowel de bewoners en medewerkers, als de familie, mantelzorgers en vrijwilligers geïnformeerd. Volgens de zorgingsinstelling zijn er geen aanwijzingen dat de volksgezondheid in gevaar is geweest.

Het is op dit moment volgens Thebe nog niet duidelijk hoe de verwijdering van het asbest moet worden aangepakt en hoe lang dit gaat duren. Hiervoor wordt eerst de analyse bestudeerd door een gespecialiseerd onderzoeksbureau. Daarna zal de situatie worden besproken met de gemeente en de GGD.

Huize Liesbosch is een oud gebouw, dat vroeger als verzorgingshuis van het klooster functioneerde. Sinds 2009 is Liesbosch ook toegankelijk voor niet-kloosterlingen. De zusters komen wel nog steeds vier keer per dag samen om te bidden in de kapel. Verder is er vijf keer per week een viering.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief