Wereldkampioene Nadine Broersen is zaterdag 22 maart gehuldigd bij Sprint. foto Jorgen Janssens
Wereldkampioene Nadine Broersen is zaterdag 22 maart gehuldigd bij Sprint. foto Jorgen Janssens

'Mijn beste sportjaar tot nu toe'

Sport

BREDA - Op de rand van 2014 blikt BredaVandaag met mensen uit het nieuws terug op het jaar en vooruit naar 2015. In deze aflevering: Sprintatlete Nadine Broersen, wereldkampioen meerkamp atletiek.

Hoe kijk je terug op 2014?
“Het was mijn beste sportjaar tot nu toe. Ik heb de wereldtitel behaald. Ik heb voor het eerst twee gouden medailles behaald. Ook de zilveren medaille in Zurich op de zevenkamp was echt een hoogtepunt.  Het was een succesvol jaar voor mij.”

Wat is er dit jaar voor je veranderd?
“Ik heb dit jaar een bevestiging van mezelf gehad dat ik tot de wereldtop behoor. Ik heb nationale records verbroken en persoonlijke records en heb ook heel veel media aandacht gehad. Dat was natuurlijk hartstikke leuk.”

Was je verrast?
“Ja een beetje wel. Tijdens de wedstrijden weet je namelijk dat je het wel kunt, maar dan moet je het ook nog doen. Daarom was ik toch wel verrast dat het me lukte en ik wereldkampioen werd.”

Wat staat er op de planning in 2015?
“Er staan verschillende toernooien op de planning. Er komt een WK indoor en een hele belangrijke meerkamp wedstrijd. Verder staan er nog trainingsstages op de planning. Ik heb dus nog een druk jaar.”

Heb je nog goede voornemens?
“Op sportgebied wil ik graag voortzetten wat ik dit jaar gedaan heb. Ik hoop dat ik nog evenveel kan blijven trainen en dat ik nog meer persoonlijke records kan verbreken. Op persoonlijk gebied heb ik niet echt voornemens ik ben heel gelukkig op dit moment.”