http://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2011-06-27/betaald-parkeren-zorgt-voor-veiligheid-bij-galderse-merenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/2011-06-27/betaald-parkeren-zorgt-voor-veiligheid-bij-galderse-merenfoto Erik Eggens

Ook in 2015 voor drie euro parkeren bij Galderse Meren

Algemeen

BREDA - Bezoekers aan de Galderse Meren betalen ook komend seizoen drie euro parkeergeld. Dat maakt wethouder Van den Berg bekend in brief aan de leden van de raadscommissie Ruimte. Het afgelopen seizoen was er al een experiment met dit lagere parkeertarief.

Het betaald parkeren gaat in per 1 april en geldt tot 30 september, dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur. Afgelopen jaar begon het seizoen op 1 mei. Betaald parkeren kan alleen als er een parkeerbeheerder aanwezig is. Het parkeerbeheer wordt net zoals de afgelopen jaren ingezet, afhankelijk van de weersverwachting en dag van de week.

Door het eerder starten van het seizoen wil de gemeente de  risico’s van eventuele tegenvallende weersverwachtingen en dus tegenvallende inkomsten later in het seizoen beperken.

Bij de Galderse Meren geldt vanaf 2011 betaald parkeren tijdens het recreatieseizoen. Sindsdien is het beleid jaarlijks aangepast na verschillende evaluaties. Uit de evaluatie van afgelopen seizoen is volgens de gemeente gebleken dat het lagere tarief van drie euro, in plaats van zeven euro, goed is ontvangen door de bezoekers. De lagere parkeerprijs zorgde niet voor een grote toename van verkeersbewegingen rond de zwemplas. Ook was de gemeente niet meer geld kwijt, onder meer door het efficiënter inzetten van het personeel.

Door de tegenvallende weersomstandigheden na invoering van het lagere tarief werd niet duidelijk of dit lagere parkeertarief voor meer parkeerders zorgde. Dit zou een positief effect hebben op het berekende resultaat voor komend jaar. In 2014 moest op 21 dagen betaald worden. Komend seizoen verwacht  Breda 31 dagen ‘parkeerweer’.

In 2015 verwacht Breda 8.250 euro over te houden aan het parkeren. Dit komt omdat de coalitie al 40.000 euro reserveerde om het tarief te verlagen. In 2014 leverde het parkeren nog een verlies op van 29.530 euro.