Anonieme tip leidt naar vondst 98 kilo illegaal vuurwerk in woonhuis Kroeten

  Politie

BREDA - Door een anonieme melding is de politie een grote opslag in een woonhuis met illegaal vuurwerk op het spoor gekomen in de wijk Kroeten.


De politie werd op het adres binnengelaten en zocht met toestemming van de bewoner en met een machtiging van de officier van Justitie. Agenten troffen 98 kilo zwaar vuurwerk aan, waaronder meerdere flowerbeds, Cobra's, nitraten lawinepijlen en mortieren. "Je moet er niet aan denken als dit de lucht in gaat", aldus de woordvoerder van de politie. 

Al het vuurwerk is in beslag genomen en afgevoerd door een speciale transporteur naar een landelijke opslag en daarna vernietigd. De kosten daarvan worden verrekend in de eventueel op te leggen boete. De verdachte wordt op een later tijdstip gehoord. 

Zeven december werd bij een woning aan de Biedonk 75 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ook toen kreeg de politie een tip over de opslag. Bij de aanpak van illegaal vuurwerk richt de politie zich op opslag en verkoop ervan. "We realiseren ons dat het lastig kan zijn om te tippen, vandaar dat dit ook kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000", aldus de woordvoerder.