Afbeelding

Tweede ronde obligaties windpark Hazeldonk

Algemeen

BREDA - De drie windmolens die in de zomer van 2015 gaan draaien op het Logistiek Centrum Hazeldonk worden voor een deel gefinancierd door obligaties. In de eerste verkoopronde zijn er al zo'n 1500 obligaties verkocht, de overige 500 zijn te koop tot eind januari 2015.

De drie windmolens zorgen voor een duurzame energieproductie van zeker 6.000 huishoudens. “Als de windmolens er straks staan, hebben we 100 procent groene, Bredase elektriciteit”, liet wethouder Selçuk Akinci eerder weten. Gemeente Breda heeft expliciet gekozen voor obligaties om zo ook burgers te betrekken bij het project.

De obligatieregeling is een onderdeel van de afspraak met Dunoair en Greentrust, zij maken het windpark mogelijk. Het aanbieden van obligaties wordt in de toekomst verplicht bij vergelijkbare projecten. De lokale energiecoöperatie (BRES) verkoopt de obligaties voor 500 euro met een looptijd van 15 jaar. Participanten ontvangen een vast rentepercentage van 6%. De opgewekte stroom wordt verkocht aan de Bredase energielevenacier Hezelaer.

De obligaties zijn te koop op www.windparkhazeldonk.nl