wegwerkzaamheden
wegwerkzaamheden

Doornboslaan afgesloten wegens werkzaamheden

Algemeen

BREDA-  De onderdoorgang van het viaduct van de Doornboslaan in Breda wordt vanaf maandag 5 januari afgesloten voor verkeer. Er komt naast het bestaande spoorviaduct een nieuw bus- en fietsviaduct. De werkzaamheden duren tot eind september 2015, tot die tijd blijft het viaduct gesloten.

Het nieuwe bus- en fietsviaduct wordt aangelegd voor de HOV-busverbinding tussen Breda en Oosterhout. De afgelopen tijd zijn bij het viaduct al nieuwe kabels onder het spoor aangelegd. Hierbij is in de grond geboord, daardoor was het niet nodig om  de hele straat open te breken. Eind 2014 zijn de oude kabels en leidingen verwijderd.

De nieuwe busbaan komt langs de noordzijde van het bestaande spoort te liggen, over de Doornboslaan en onder de Kapittelweg door. Vanaf de Oosterhoutseweg wordt er een fietspad aangelegd tot aan de Vuchtstraat. Voor de kruising van de busbaan en het fietspad met de Doornboslaan worden twee nieuwe viaducten gebouwd.

De fietsers die vanuit de richting Hoge Vucht komen worden omgeleid via de Oranjesingel- Terheijdenseweg- Stationslaan/Liniestraat. Voor fietsers vanuit de Hoge Vucht naar het centrum geldt dezelfde omleiding maar dan andersom. Het autoverkeer tussen het centrum en Breda Noord wordt omgeleid via de Kapittelweg- Ignatiusstraat of via de Belcurmweg- Academiesingel.

De Doornbooslaan is inmiddels geen busroute meer. De bussen naar Oosterhout worden sinds 14 december omgeleid via de Liniestraat, Baliendijk en de Kapittelweg. De HOV busbaan langs het spoor is eind 2015 gereed. In de oude busroute via de Ignatiusstraat past niet meer in de dientsregeling.