Afbeelding

NHTV-studenten onderzoeken gebruik grote parkeergarage in Londen

Algemeen

BREDA- Vijf studenten van het NHTV in Breda zijn uitgenodigd om de parkeergarage direct onder het Hyde Park in Londen te onderzoeken. Dit gebeurde na overleg met Q-park. De internationale projectgroep start in maart en presenteert in juni 2015 de conclusies en adviezen aan de betrokken partijen.

De studenten volgen de opleiding International Traffic Management en onderzoeken de Q-park garage ‘Park Lane/Marble Arch’. Dat is een van de grootste ondergrondse parkeergarages die Londen kent en ligt direct onder het Hyde Park. De garage ligt dichtbij belangrijke belangrijke metrostations.

De garage wordt gebruikt door onder meer ambassades, bedrijven en residenten en ligt buiten het gebied waar tot moet worden betaald. Volgens Q-park wordt de parkeergarage niet optimaal benut. De NHTV-studenten gaan de situatie in kaart brengen.

De resultaten en de aanbevelingen van het onderzoek worden in juni 2015 gepresenteerd bij de Nederlandse ambassade in Londen. Bij de presentatie zijn Q-park en Transport for London aanwezig.