Afbeelding
youtube

Bed, Bad, Brood en Bemoeizorg voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Breda

Algemeen

BREDA - De gemeente is van plan het beleid ten aanzien van uitgeprocedeerde asielzoekers uit te breiden. Uitgangspunt hierbij is dat niemand vrijwillig op straat leeft en dat iedereen werkt aan eigen herstel. In het geval van uitgeprocedeerde asielzoekers, betekent dat terugkeer naar het land van herkomst.

De gemeente wil zich pragmatisch opstellen wanneer het gaat om verzoeken om een bed, bad en brood. Uitgeprocedeerde asielzoekers zouden dan ook zoveel mogelijk in bestaande opvangvoorzieningen moet worden ondergebracht. Aangezien het om een kleine groep gaat zal deze opvang in de praktijk tot weinig problemen leiden, zo denkt het college.

Momenteel worden uitgeprocedeerde asielzoekers die geen gebruik willen maken van de bedden, baden en broden van Dienst Terugkeer en Vertrek niet in de gaten gehouden. Het college vindt het belangrijk om deze groep door middel van bemoeizorg wel in het vizier te houden.

Deze bemoeizorg heeft als doel de uitgeprocedeerde asielzoekers ervan te overtuigen terug te keren naar eigen land. Het college wil met Vluchtelingenwerk in gesprek om te kijken of zij deze bemoeizorg kunnen leveren in Breda.