Logo bredavandaag.nl
Droommachine Prinsentuin in race voor onderwijsprijs.
Droommachine Prinsentuin in race voor onderwijsprijs.

Droommachine Prinsentuin in race voor onderwijsprijs

BREDA - Het project Droommachine dat Prinsentuin van Cooth vorig jaar in samenwerking met Ons SBO, Avans Hogeschool, Radius College en bedrijfsleven heeft vormgegeven, is genomineerd voor de Onderwijsprijs van Noord-Brabant.


De jury heeft de inzending van Prinsentuin van Cooth onder andere beoordeeld op onder andere originaliteit, creativiteit en inventiviteit.

In het project Droommachine werkten Ons SBO (speciaal onderwijs), Prinsentuin van Cooth (vmbo), Radius College (mbo), Avans (hbo) en het Innovatienetwerk van ROC West-Brabant van april tot juni 2014 samen om dromen waar te maken en van elkaar te leren. Samen maakten ze een windmolen, een ware Droommachine. "Leerlingen van Ons SBO hebben de windmolen die mensen wél leuk vinden om te zien bedacht, beschreven en in elkaar gezet onder leiding van enkele hbo-studenten Werktuigbouw van Avans, die weer verstand hebben van realistisch ontwerpen. Daarna is het ontwerp overgedragen aan een groep vmbo-leerlingen van Prinsentuin van Cooth die er een prototype van maakten. Mbo-studenten Engineering van het Radius College stonden hen daarin bij."

De Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) voor basis- en voortgezet onderwijs en wordt uitgereikt op woensdag 28 januari door Brigite van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving van de Provincie Noord-Brabant. Een afvaardiging van Prinsentuin van Cooth, Ons SBO, Radius en Avans is daarbij aanwezig.

Leerlingen van Prinsentuin van Cooth presenteren er de droommachine en richten een expositie in op het Provinciehuis. Als Prinsentuin van Cooth wint, gaat zij door naar de landelijke finale van de Onderwijsprijs.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief