Het team van Beer N Tea.
Het team van Beer N Tea.

De Jonge Ondernemer: Beer N Tea, creatief met internet

Economie

BREDA - Jonge ondernemers, wat beweegt ze, waarom hebben zij hun eigen onderneming, hoe zien ze de toekomst en wat doen ze. BredaVandaag portretteert Bredase jonge ondernemers. Vandaag: Berend Buningh (27), die samen met Timo van der Zanden (26) in 2009 Beer n Tea heeft opgericht. Een creatief internetbedrijf. Inmiddels zijn ze per 1 januari BEER N TEA BV en werken ze samen met een derde partner Wouter van Groesen (26).

Hoe zijn jullie bij dit idee gekomen?
“Zes jaar geleden ben ik met Timo tijdens het begin van onze studies een creatief internetbedrijf begonnen. Timo studeerde Communicatie en Multimediadesign en ik studeerde commerciële economie. Beer ‘n’ Tea bestond van 2009 tot 2015. Nu zijn we sinds 1 januari 2015 een BV geworden en hebben we er een nieuwe derde partner bij. De naam Beer n Tea is ontstaan omdat het een tegenstelling is, en die tegenstellingen komen juist later goed samen.”

Hoe ging de opstartfase?
“Timo en ik hadden relatief een rustige opstart. De eerste twee/drie jaar hadden we bijvoorbeeld nog geen kantoor. Verder hadden we beide nog studiefinanciering, dus echt loon hadden we nog niet nodig. Drie jaar na het opstarten werden de opdrachten steeds groter en groter. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om er samen voor te gaan.”

Wat was de grootste uitdaging en/of tegenslag?
“Uiteindelijk hebben we nooit veel tegenvallers gehad in projecten omdat we rustig gegroeid zijn als bedrijf. Alleen in het begin was het moeilijk om de belasting te verwerken en maakte ik soms fouten. De grootste uitdaging was per persoon verschillend. Zelf had ik als uitdaging dat ik meer geordend te werk moest gaan. Timo hielp me hiermee.”

Wat is jullie grootste succes?
“Hardwell, dit is een lopend project. We zijn ooit met deze DJ in contact gekomen via café Jansen, waar hij geregeld komt. We hadden al websites voor andere Bredase DJ’s, maar wilde het ook voor Hardwell proberen. We kwamen erachter dat Hardwell al een website bouwer had, namelijk onze nieuwe partner Wouter. Hij vond dat we gave ideeën hadden en best wilde samenwerken als we hem zouden betrekken bij het project.”

“Het project van Hardwell is technisch soms moeilijk. Vooral omdat iedereen het wereldwijd moet kunnen bekijken op verschillende computers. Ook moet het goed aansluiten bij festivals. De communicatie met Hardwell is soms ook lastig omdat hij vaak onderweg is”

Doen jullie alles zelf bedrijfsmatig?
“We doen alles zelf. Ik vind het belangrijk om de boekhouding zelf te doen omdat ik inzicht wil hebben in mijn eigen zaak. Wouter en ik doen nu samen de boekhouding. Wouter doet de boekhouding en ik controleer het. Soms laten we de boekhouding controleren door een andere boekhouder. “

Waar staan jullie over 5 jaar?
"We willen het bedrijf laten doorontwikkelen in projecten en in samenwerkingen. We hebben sinds kort twee nieuwe bedrijven opgericht MICE Operations en Presskitt. Dit zijn beide internetplatformen. MICE Operations is een congresboekingssoftware. "Presskitt is
een platform voor het veilig en snel delen van persmappen en huisstijlen. Presskitt is een variant van Wetransfer voor de zakelijke markt."