foto Peter Visser
foto Peter Visser

Deze zeven spelers moeten NAC in de eredivisie houden

NAC

BREDA - Er is een lijstje waar NAC Breda sowieso bovenaan staat dit jaar. De club haalde de meest nieuw spelers tijdens de winterstop. In totaal werden er zeven voetballers gehaald. Wie zijn deze spelers en gaan ze NAC naar een NAC-waardige positie tillen op de ranglijst?

Dirk Marcellis
Ervaren verdediger die de laatste tijd vooral streed tegen een knieblessure. Begon zijn carrière bij PSV en was daarna drie seizoenen een vaste kracht voor AZ. Speelde in 2010 drie interlands en is bekend en berucht als ‘het ijskonijn.’ Graeme Rutjes zei over Marcellis: “Marcellis heeft bewezen leiderschapskwaliteiten die ons direct helpen. Hij geeft hiermee ook meteen een impuls aan onze verdediging.”

Menno Koch
Talentvolle verdediger en na de Brandon Robinson en Divine Naah de jongste speler van NAC in het eerste. Begon net als Marcellis bij jong PSV en schoof vervolgens door naar het eerste elftal van de Eindhovenaren. Daar kwam hij niet aan spelen toe, waardoor hij het nu van Philip Cocu in Breda mag proberen. Graeme Rutjes over Koch: “Menno is een jonge, talentvolle verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. Het is daarom mooi dat hij het komende half jaar het hart van onze defensie komt versterken.”

Guyon Fernandez
Fysieke sterke aanvaller die met enige regelmaat de goal weet te vinden. Leerde het vak bij Ado Den Haag en begon daar ook zijn loopbaan. Hierna ontpopte hij zich als een doelpuntenmachine bij Excelsior waarna hij in de picture kwam bij Feyenoord. Bij de Rotterdammers kwam hij vooral negatief in het nieuws vanwege het uitdelen van kopstoten en losse handjes op het veld.

Ruben Ligeon
Jonge rechtsback met een aanvallende instelling die is opgeleid bij Ajax. Wordt nu verhuurd aan NAC om zo ervaring op te doen op het hoogste niveau. Graeme Rutjes over Ligeon: “Ligeon is een gretige verdediger en een modelprof.  NAC gaat veel plezier aan hem beleven."

Hakim Borahsasar
Jeugdige centrumspits die vooral bekend staat om zijn balvastheid en scorend vermogen. Komt van Club Brugge en is opgeleid door KSC Lokeren. Graeme Rutjes over de Belg: “We hielden Hakim in de gaten en zijn blij dat hij ons nu kan komen versterken. Met het oog op de toekomst ben ik er van overtuigd dat Hakim van toegevoegde waarde gaat zijn voor NAC”.

Divine Naah
De Ghanees is met zijn 18 jaar de jongste bediende van NAC. Luistert ook naar de naam Mallam en is een kind van de Ghanese Right to Dream Academy. Begon zijn Europese avontuur bij de Noorse club Strømsgodset IF onder contract van Manchester City. Graeme Rutjes: "De mogelijkheid om Naah over te nemen van Manchester City diende zich vorige week aan en was voor ons een mooie buitenkans. Naah is een versterking voor de selectie en ik sluit niet uit dat hij zich mengt in de strijd voor een basisplaats."

Felitciano Zschusschen
Aanvaller die geboren, getogen en opgeleid is in Breda. Vertrok in 2011 van NAC naar FC Twente. Komt nu via jong Twente en FC Dordrecht weer thuis bij de Bredase club. Graeme Rutjes: “Na het vertrek van Elson Hooi waren we op zoek naar een aanvallende kracht. Zschusschen is een echte Bredanaar en is bekend met NAC. Hij is Breda geboren en getogen en speelde zelfs een aantal jaar in onze jeugdopleiding. We zijn daarom blij dat hij onze voorhoede komt versterken.”