Demy de Zeeuw tijdens de rondvaart met Oranje in 2010.
Demy de Zeeuw tijdens de rondvaart met Oranje in 2010. Mad Kramers

Demy de Zeeuw maakt op amateurbasis seizoen af bij NAC

NAC

BREDA - Demy de Zeeuw maakt het seizoen  op amateurbasis af bij NAC. De middenvelder trainde voor de winterstop al mee. De Zeeuw was zonder club. De komende dagen worden de laatste formaliteiten afgehandeld en wordt hij medisch gekeurd

De Zeeuw brak in het betaalde voetbal door bij Go Ahead Eagles. Na  vier seizoenen ging hij naar AZ waar hij het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal won. Vervolgens speelde hij voor Ajax,  Spartak Moskou, en RSC Anderlecht.  De Zeeuw kwam 27 keer uit voor Oranje, onder meer bij het WK in Zuid-Afrika.

De voormalig international is al weer de achtste speler die NAC heeft aangetrokken sinds het aanbreken van de winterstop, en de derde speler met ruime eredivisieervaring. Eerder sloten Dirk Marcellis en Gyon Fernandez aan. Ook Ligeon (Ajax) en Koch (PSV) brengen de nodige ervaring mee, weliswaar voornamelijk opgedaan in de eerste divisie. 

Technisch Directeur Graeme Rutjes is verheugd met de komst van De Zeeuw, laat hij op de clubsite weten. "Hij is een speler met veel ervaring die absoluut iets toevoegt aan onze selectie."