Premier Mark Rutte voert campagne voor de VVD. foto Pepijn Nagtzaam
Premier Mark Rutte voert campagne voor de VVD. foto Pepijn Nagtzaam

Mark Rutte geeft startsein verkiezingscampagne in Breda

Politiek

BREDA - Mark Rutte komt zaterdag 28 februari naar Breda om de VVD-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen  af te trappen. De minister-president krijgt deze dag versterking van minister Jeanine Hennis, Melanie Schulz en staatssecretaris Sander Dekker.

Om 13.00 uur komt de minister-president aan op de Grote Markt in Breda. Bezoekers krijgen een informatieboekje met het programma van die dag. Het VVD-magazine Kracht en het campagnefilmpje van de liberalen wordt gelanceerd. Er zijn verschillende activiteiten op de Grote Markt georganiseerd, zoals een walk-in cinema met popcorn en springkussen voor de kinderen.

De liberale leider krijgt ongetwijfeld ook vragen over de actuele integriteitskwesties in zijn partij. Tweede Kamerlid Mark Verheijen kwam afgelopen tijd onder vuur wegens onder meer het dubbel ontvangen van salaris.  

Voor de minister-president is Breda geen onbekende stad. Hij heeft wel vaker de VVD-campagne afgetrapt in Breda. Vorig jaar gaf hij een toespraak bij een ondernemerslunch, nam deel aan een politiek café in de Grote Kerk en ging hij heel vaak op de foto tijdens een wandeling over de Grote Markt. Zijn boodschap was toen: "Scherp blijven en koers houden", aldus Rutte tijdens de VVD- campagne Breda in 2014. 

Bezoek aan drie Bredase sportclubs
Voor de campagne wordt afgetrapt op de Grote Markt brengen minister Hennis, Schulz en staatssecretaris Dekker in de ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur een besloten bezoek aan drie sportverenigingen. “Schulz gaat een kijkje nemen bij Hockeyclub Push, Hennis bij voetbalclub Boeimeer en Dekker bij Av Sprint”, vertelt Boaz Adank, fractievoorzitter VVD Breda.

Update: Mark Verheijen heeft inmiddels zijn conclusies getrokken en geeft zijn zetel als Tweede Kamerlid op.