Drukte op Tilburg CS na botsing tussen twee treinen in Tilburg.
Drukte op Tilburg CS na botsing tussen twee treinen in Tilburg. Noortje Nijs

Treinongeluk voor station Tilburg, geen treinen richting Breda (foto's)

Algemeen trein

BREDA - Tussen Tilburg en Breda rijden geen treinen vanwege een botsing tussen twee treinen. De extra reistijd is meer dan 60 min. De verstoring is naar verwachting rond 22:00 uur verholpen.

De reizigers verzamelen zich op de parkeerplaats bij het station. Het treinverkeer is stilgelegd. Op dit moment is het nog onduidelijk of er slachtoffers zijn. De brandweer was snel ter plaatse op de Reitsehoevenstraat. Volgens een getuige wordt het gebied ontruimd vanwege een mogelijk gaslek. Veiligheidsregio spreekt van een kleine gaslekkage aan een van de LPG-wagons van de goederentrein. Dit lek is doormiddel van bevrieizing inmiddels gedicht.

Volgens Twan Spierts van Omroep Brabant is een agent onwel geworden vanwege het gaslek. NL-alert heeft omwonenden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. Ook wordt gewaarschuwd voor het maken van open vuren in het gebied.

Het ongeval is gebeurd ter hoogte van het viaduct bij de Ringbaan-West in Tilburg. Het viaduct is afgesloten voor al het verkeer. Daardoor heeft ook het autoverkeer veel hinder van het ongeval. De Ringbaan-West is een van de drukste verkeersaders van Tilburg.

De NS heeft bussen ingezet voor de gestrande reizigers. De bussen zitten goed vol.

De Veiligheidsregio heeft de situatie naar eigen zeggen onder controle: "Alles gericht op definitief dichten van lek in LPGwagon zodat reizigers snel weer kunnen treinen. Onbekend hoe lang dit nog duurt."

Bekijk ook de foto's van de treinbotsing in het fotoalbum.