Afbeelding
Nine.nl

Breda Centraal binnenkort omgebouwd tot wielrenparcours

Sport

BREDA - Waar een wil is is een weg, moeten ze bij wielervereniging Rouleurs hebben gedacht. De wielrenclub gaat namelijk een individuele tijdrit organiseren in het station van Breda Centraal. Nu het parkeerdek is geopend liggen daar 250 meters met een hellingspercentage van 8% te wachten op verkeer.

In samenwerking met NS en ProRail organiseert wielervereniging Rouleurs eenmalig de wielrenwedstrijd voordat het parkeerdek opengaat. Volgens de organisatie een unieke kans. “Waar vind je hier in de buurt zo'n lange helling van 8 procent? Vergeet die Limburgse hellingen, de Ardennen en die Alpencols. Je klimrecord vestig je dit jaar op de flanken van Breda Centraal”, laat Rouleurs weten.

De start is bij de ingang van het parkeerdek aan de Stationslaan. 500 meter verderop ligt de finish bovenop het dak, met een riant uitzicht over onze Bredase binnenstad. De weersverwachting zijn goed, want het gehele parcours is overdekt. De organisatie geeft toe dat met een halve kilometer de tocht korter is dan normaal. “Veiligheid staat voorop, fun is goede tweede, en daarna pas komt de snelste tijd.”

De wedstrijd vindt plaats op 18 april om 11:00. Inschrijven kan vanaf 1 april en kost 2 euro. Hiervoor wordt binnenkort een mailadres bekend gemaakt op rouleurs.nl. Alleen de eerste 150 inschrijvers kunnen meedoen, dus wees er snel bij. Deelnemers moeten zelf hun fiets meenemen en zorgen voor een goede conditie om de hoogste berg van Breda te beklimmen.