Volle bak in de Halstraat.
Volle bak in de Halstraat. Marcello van Londen

Koningsdag 2015 Breda: 538, Lintjes en vrijmarkt (foto's)

Cultuur Koningsdag

BREDA - Het toch nog onverwachts mooie weer zorgt voor een oranje gloed in de Bredase binnenstad. In het Valkenberg kon de jeugd maandagmorgen proberen zijn slag te slaan door de oude overbodige spulletjes proberen te verkopen.

Voor de negentien Bredanaars die eerder dit jaar onderscheiden werden met een koninklijke onderscheiding was er maandagmorgen om 11.30 uur een ontvangst op het stadhuis, met mooie woorden van burgemeester Paul Depla én een oranjebitter.

Voor in elk geval 40.000 feestgangers was het Chasséveld de place to be. Daar waren er rond 15.00 uur al dertigduizend aanwezig om de te genieten van onder meer Eva Simons (programma). Het zorgde aan het begin van de middag voor een mooie optocht van station naar het festivalterrein. Volgens de gemeente Breda waren er rond die tijd zo'n zevenduizend mensen in de Bredase binnenstad en eveneens dertigduizend in 't Valkenberg bij de vrijmarkt daar.

Zoals altijd bij een feestje: de politie waarschuwde rond half vier voor zakkenrollers op de Grote Markt. Oppassen dus waar je je mobiel en je portemonnee wegstopt. 

Bekijk de foto's in onze fotoalbums.